SI

I

EN


Lawrence PowerBritanski glasbenik Lawrence Power je eden vodilnih svetovnih violistov, izredno iskan tako kot koncertni solist kot tudi kot partner v komorni glasbi. Njegovo mojstrstvo in prodorna muzikalnost poskrbita za to, da ga navdušeno sprejmejo na vseh koncih sveta.

V zadnjih desetih letih se je uveljavil kot redni gost pri orkestrih najvišjega ranga, kot so simfonični orkestri iz Chicaga in Bostona, kraljevi orkester Concertgebouw, orkester Bavarskega radia, filharmoniki iz Bergna in Varšave ter londonski orkester Philharmonia, BBC-jevi škotski simfoniki in Kraljeva filharmonija iz Liverpoola. Močno je prisoten tudi v Avstraliji.

Power je goreč podpornik sodobne glasbe. V njegovem širokem repertoarju novih del najdemo številna nova dela najuglednejših skladateljev, kot so Olga Neuwirth, Esa Pekka Salonen, Mark-Anthony Turnage, Julian Anderson, Alexander Goehr, James MacMillan in Huw Watkins.

Z recitali je nastopil v dvorani Wigmore, St. Luke's in v Lincolnovem centru v New Yorku. Redno sodeluje s pianistom Simonom Crawford-Phillipsom ter violinistoma Maksimom Vengerovim in Joshuo Bellom. Bil je rezidenčni umetnik Filharmoničnega orkestra iz Bergna, stkal pa je tudi tesne vezi z Londonskim filharmoničnim orkestrom.

Posnel je številna solistična in komornoglasbena dela za založbo Hyperion ter z njimi požel številne nagrade. Power na primer sodeluje na posnetku z Ianom Bostridgem in sirom Antoniem Pappanom pri izvedbi Shakespearejevih pesmi, za katerega so leta 2017 prejeli nagrado grammy za najboljši klasični pevsko solistični album.

Lawrence Power je ustanovitelj in umetniški vodja Festivala komorne glasbe West Wycombe v Angliji.