SI

I

EN


Ob istem času na istem mestu

Uspelo nam je. In kako! Niti en koncert črtan, niti ena vstopnica vrnjena in nazadnje, a nikakor ne najmanj pomembno, nobene okužbe ali zdravstvene težave. Še nedolgo tega si nihče ni predstavljal, da bo slednje našlo svoje mesto v novičniku klasičnoglasbenega festivala, kot nihče ni pričakoval niti delčka vsega, kar nam je namenilo leto 2020.

Izzive smo sprejeli in jih, z vašo pomočjo, spoštovani obiskovalci, odlično opravili. Hvaležni smo vam, da ste sprejeli vse novosti, ki smo jih pri festivalu morali uvesti. Cenimo vašo potrpežljivost ob spremembah programov v zadnjem hipu in zahvaljujemo se vam za dosledno upoštevanje vseh pravil za varno spremljanje naših koncertov in prireditev. Predvsem pa smo vam hvaležni, da ste prišli, uživali v glasbi in glasbenike nagrajevali z dolgimi, srčnimi aplavzi.

Hvala tudi vsem našim izjemnim umetnikom. Za zaupanje, da zmoremo pripraviti (varen) festival v teh nehvaležnih okoliščinah. Da ste prišli v Maribor, čeprav so bila potovanja vse prej kot enostavna ali prijetna. Da ste sprejeli nove odgovornosti in nesebično pristali tudi na dodatne angažmaje. In ne nazadnje: da ste nam na naših odrih znova dajali vse in več.

Festival Maribor 2020 pa pred nas ni postavljal zgolj izzivov, temveč nas je tudi nagradil z veliko novimi spoznanji. O človeku in človeštvu, o glasbi in umetnosti. O tem, kako močni smo, če delamo za skupen cilj. Ko smo vsi skupaj strnili festivalske vrste, smo postavili nove standarde in dokazali, da koncertne dvorane lahko ostanejo odprte, da glasba lahko živi in preživi tudi v najtežjih okoliščinah.

Zdaj smo torej še močnejši in še trdneje odločeni, da bomo tudi čez leto dni ponovno ustvarjali dobro glasbo, pa naj pride, kar hoče. Zato polni energije že snujemo Festival Maribor 2021.
Se vidimo – ob istem času, na istem mestu. Do takrat pa ostanite zdravi, ustvarjajte in uživajte v glasbi.

P.S: Razstava Črte je v Vetrinjskem dvoru na ogled še vse do 6. oktobra; vabljeni.