SI

I

EN


Pesmi brez besed z groovom

Dvorana generala Maistra, Narodni dom Maribor

26. 9. 2020 ob 19:30

BartolomeyBittmann, Progressive Strings Vienna
Matthias Bartolomey, violončelo
Klemens Bittmann, violina, mandola


 
Dynamo

 

Most, ki ga v svojih raznovrstnih izvedbah napenjata godalca Matthias Bartolomey (violončelo) in Klemens Bittmann (violina, viola, mandola), sega od komorne glasbe v klasičnem pomenu preko nepričakovanih stranskih ovinkov do jazza in rockovskih ter pop poudarkov. V duu BartolomeyBittmann glasbenika združuje globoka naklonjenost in spoštovanje do zvena njunih inštrumentov ter strast do skupnega razgrinjanja novih zvočnih pokrajin. Njuna glasba igrivo preskakuje med mogočnimi hitrimi rifi, spontanimi improvizacijami ter sanjavo zamaknjenimi in srčno zaigranimi pasažami. In kar je najbolj presunljivo, ta avstrijski štajersko-dunajski duo zmore s svojimi klasičnimi glasbili zbuditi enkraten, nezamenljiv groove, s katerim uspešno navdušuje poslušalce različnih okusov, tako tiste s klasičnim ozadjem kot senzibilne spremljevalce dobre sodobne popularne glasbe.

S projektom Dynamo (ta je bil leta 2019 zabeležen na studijskem posnetku) sta glasbenika okronala svoj enkratni glasbeni izraz. Naslov, ki izhaja iz grške besede »dynamis« in pomeni moč, odraža s svojimi asociacijami na energijo, gibanje in tehnologijo ustvarjalne filozofije dvojca. Koncertni večer obsega niz občutenih pesmi brez besed, ki se kot pravi otroci našega časa iščejo v razpetosti med silnostjo in hrupnostjo urbanega okolja ter izvorno humanostjo, ki je doma v naravi.

https://youtu.be/Ai5igPx9v7I
https://youtu.be/ytZSKszi4lY

* Vstopnice: 14 € / upokojenci 11,20 € / študenti, invalidi 7 €.
Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

 
Festival Maribor Carousel